Epic Games maakt Unreal Engine 5 officieel beschikbaar – Gaming – Nieuws

Epic Games maakt Unreal Engine 5 officieel beschikbaar – Gaming – Nieuws

Epic Games maakt bekend dat Unreal Engine 5 officieel beschikbaar is voor game-ontwikkelaars. De nieuwe engine bevat verschillende nieuwe functies en verbeteringen en moet ervoor zorgen dat gamemakers nog mooiere werelden kunnen creëren.

In een blogpost maakt Epic Games bekend dat het Unreal Engine 5 officieel beschikbaar maakt voor ontwikkelaars. De release komt twee jaar na de aankondiging. Eind vorig jaar liet het bedrijf al een techdemo zien van wat er mogelijk is met de nieuwe game-engine en konden ontwikkelaars de tool ook al testen tijdens een early access-fase.

Unreal Engine 5 heeft meerdere nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Epic Games noemt onder andere Lumen: een systeem waarmee realistische verlichting kan worden aangebracht in games. Een andere belangrijke nieuwe toevoeging volgens Epic Games is Nanite, waarmee makkelijker grote hoeveelheden geometrische details aan games kunnen worden toegevoegd.

Niet alleen de visuele effecten zijn verbeterd volgens Epic Games. Het moet ook makkelijker zijn voor grotere teams om aan de wereld van een game te werken met behulp van World Partition. Hiermee kan een grote open wereld tijdelijk worden opgedeeld in kleinere gebieden, zodat er met een kleiner team aan deze secties gewerkt kan worden.

De Unreal Engine 5 is bedoeld voor het ontwikkelen van games op onder andere de huidige generatie consoles van PlayStation en Xbox, maar ook voor pc en mobiele apparaten. Epic Games gebruikt de game-engine ook voor zijn eigen game Fortnite. Inmiddels is er van een aantal aankomende titels bekend dat ze gebruik gaan maken van Unreal Engine 5, waaronder Senua’s Sage: Hellblade II en Stalker 2. Ook de recent aangekondigde The Witcher-game gaat gebruikmaken van deze nieuwe game-engine.

Epic Games heeft in een presentatie de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen laten zien. Je kunt de hele presentatie hier terugkijken:

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195252/epic-games-maakt-unreal-engine-5-officieel-beschikbaar.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.