‘Europees overleg met Apple en Google is nodig om coronatracking te verwijderen’ – IT Pro – Nieuws

‘Europees overleg met Apple en Google is nodig om coronatracking te verwijderen’ – IT Pro – Nieuws

Er is een verschil tussen uitstel en uitstel. Nu hebben we hier in Duitsland 300K besmettingen en toch is het dodental een fractie van de eerste golven. En dat is gewoon omdat we:

1. Vaccines hebben dat de gevolgen van de infecties beperken
2. Veel mensen met natuurlijke immuniteit dankzij besmettingen en daar bovenop vaccinatie / boosters / herhaalde besmettingen, met als gevolg dat veel meer mensen intussen super immuniteit hebben.
3. Ziekenhuizen dat nu beter uitgerust zijn, veel ervaring hebben enz.
4. Beter ervaring. Minder experimenteren met wat werk en wat niet werkt.

300K dagelijkse besmettingen met de eerste golfen zou gerust 10 a 20 maal meer doden opgeleverd hebben.

Het probleem voor China is:

1. Dat ze een Vaccinatie gebruikt hebben met een lagere efficiëntie ( tegenover de origineel variant! ). Het probleem is dat nieuw nog sterker zijn.
2. Zo goed als geen natuurlijke immuniteit hebben. We zien de gevolgen in Hong Kong waar het dodental veel sterker is dan dat we hier hadden in Europa ( doden / 100k ). Want de virus heeft tijd gehad om zichzelf lekker te verbeteren in de rest van de wereld, waar we minder last hebben van die verbeterde virussen ( zie punt 1-2 boven ), heb je daar mensen met een bijna 2020 toestand + vaccine dat zelf tegen de originele minder goed is.
3. Minder ervaring hebben met de ziekenhuis opnames. Ja, men smeet er snel snelbouw dingen rond ( dat snel problemen hadden omdat het zo snel gebouwd was ) maar dat is niet hetzelfde als ervaring bij de medische staf.
4. Een grote en oudere bevolking dat, sorry als dit slecht overkomt /verwoord is, niet “gefiltered” is met de virus. De mensen dat het zwakste zijn tegenover de virus zijn hier al gestorven. In China heb je dat effect nog niet gehad.

China heeft een beleid gevoerd van lockdowns als de oplossing.

CCP: “Zie het Westen, de mensen dat sterven, de CCP beleid is het enige goede beleid”. En zoals in zoveel dictaturen, is het enorm moeilijk om een beleid om te draaien want dat betekend toegegeven dat je beleid fouten heeft. En de overheid in China kan geen fouten hebben!

Het gevolg is dat men blijft verdoen doen met die lockdowns terwijl de virus meer en meer is iets waar de rest van de wereld mee leeft. En dan zal er links is een besmette het land binnenkomen, recht is ene, en zo blijft men vastzitten in de eeuwig lockdowns.

We gaan nog iets meemaken in China wanneer de boel niet meer stop te zetten is want je hebt niet veel besmettingen nodig, zeker nu dat de nieuwere varianten sneller en sneller rondgaan. Ik vrees ervoor dat China niet gereed is om de echte pandemie mee te maken zeker aangezien de meeste bevolking weinig tot geen overlappende immuniteit heeft.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194562/europees-overleg-met-apple-en-google-is-nodig-om-coronatracking-te-verwijderen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.