Europese Commissie: Apple misbruikt macht door NFC op iPhones te beperken – IT Pro – Nieuws

Europese Commissie: Apple misbruikt macht door NFC op iPhones te beperken – IT Pro – Nieuws

Dit is natuurlijk niet eenduidig te beantwoorden.

Toen ik nog Android gebruikte in combinatie met een OnePlus 7 Pro heb ik ooit 4 of 5 maanden lang niet contactloos kunnen betalen via de Rabobank omdat die combinatie met tap & pay om de een of andere reden niet werkte en de oplossing op zich liet wachten. Een van de redenen dat ik weer teruggekeerd ben naar Apple is Apple Pay, omdat dat als native oplossing altijd werkt. Ik durf mijn bankpas zonder problemen thuis te laten, want ik weet dat ik altijd met Apple Pay kan betalen. In dat opzicht is een native OS oplossing beter. Het feit dat we nog steeds wachten op Google Pay toont wat mij betreft aan dat als je banken de keuze geeft om hun eigen app te gebruiken, dat ze dat dan ook doen.

Wat ook zo is, is dat mobiel bankieren via Android altijd extra geld gekost heeft (ik meen bij de Rabo 0,50 cent of een Euro per maand extra), Apple heeft afgedwongen dat banken niet extra mogen rekenen voor deze service, en op dat moment is deze extra kostprijs ook voor Android gebruikers afgeschaft. Uiteraard is het mogelijk dat ze dit via andere prijsverhogingen alsnog terug hebben verdient, dat kan ik niet zeggen of bewijzen.

Zolang alles 100% werkt, en dat kan Apple ook zonder Apple Pay bereiken met hun API’s, hopelijk, zou het voor de consument lood om oud ijzer kunnen zijn. Maar als het dat niet doet, zoals mijn ervaring met de Rabobank en de OnePlus, dan zou het jammer zijn om Apple Pay te verliezen.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 2 mei 2022 14:24]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196242/europese-commissie-apple-misbruikt-macht-door-nfc-op-iphones-te-beperken.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.