Europese Rekenkamer: EU-instellingen onvoldoende voorbereid op cyberaanvallen – Computer – Nieuws

Wat denken jullie van een centrale IP/URL blacklist die doormiddel van hackpogingen wordt aangevuld waarbij er een uitgekiende trust systeem (met whitelist) is, voor het aanmelden van IP’s die dan worden geblacklisten.
Sommige organisaties krijgen “automatisch” een hoge trustlevel, anderen kunnen als IP-addressen goed zijn aangemeld, te zijner tijd een hogere trust krijgen.
Bij valse aanmeldingen gaat je trust omlaag, waardoor je aanmeldingen minder mee tellen.
Ben je éénmaal geflagged voor DDOS, WordPress Hackking etc.dan wordt je internet gererouted naar een pagina met de mededeling dat jouw internet is geblokkeerd en wat je kan doen (bv. pc opschonen, contact opnemen met professionele IT bedrijf etc.).
M.i. zou dan elk IP-adres die rottigheid uithaalt meteen geblocked worden, waardoor het voor hacken en cyberaanvallen niet meer lonen omdat het gebruikte IP vrij snel wordt afgesloten.
Bovenstaand idee zou ook mensen beschermen die onwetend zijn van cybergevaren en zomaar op een link klikken.
[Reactie gewijzigd door Jemboy op 29 maart 2022 23:10]

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.