Explosie vindt plaats bij Starship-raket van SpaceX op lanceerplatform – IT Pro – Nieuws

Explosie vindt plaats bij Starship-raket van SpaceX op lanceerplatform – IT Pro – Nieuws

Dat ben ik niet met je eens, dat hangt af van je test definities. De test is wel degelijk mislukt, want de test is niet geslaagd. Tenminste al je er een niet verwachte uitkomst uit komt. We moeten niet opeens gaan zeggen dat mislukte testen eigenlijk geslaagde testen zijn.

Wat in sommige gevallen wel kan is natuurlijk dat de uitkomst van de mislukte test iets aan het daglicht brengt wat je verderop in grote problemen had gebracht. Daarvoor test je inderdaad, dan is nog steeds de test mislukt.

Het doel van een test is om te kijken wat er gebeurt als je iets doet, als je dat al wist was de test namelijk niet nodig. Nu weet je wat er gebeurt, en dus was de test een succes.

Je test om te verifieren of iets werkt zoals je het verwacht dat het werkt. Wat je hier omschrijft is een experiment, niet een test.

Wat er hier ook gebeurde bij SpaceX, misschien een preburner spintest waar iets mis is gegaan. Ja dan is het mislukt, wat ze hoogstwaarschijnlijk geleerd hebben is dat ze iets van rofi’s moeten installeren wat Delta IV heavy, Space Shuttle en SLS ook hebben (pure, wilde speculatie natuurlijk :-)). [quote]
Ook al was ie wel ontploft, dan is het nog geen gefaalde test. De test is succesvol, de uitkomst van de test is: als je dit doet dan ontploft de raket.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198952/explosie-vindt-plaats-bij-starship-raket-van-spacex-op-lanceerplatform.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.