ExpressVPN haalt servers uit India weg wegens registratieplicht gebruikers

ExpressVPN haalt servers uit India weg wegens registratieplicht gebruikers

Vpn-provider ExpressVPN heeft besloten om alle vpn-servers in India wegens de aankomende registratieplicht van gebruikers weg te halen. De Indiase overheid heeft nieuwe regels afgekondigd waardoor vpn-providers onder andere verplicht zijn om gegevens van klanten te registreren en voor een periode van vijf jaar te bewaren. Het gaat om naam, adres- en contactgegevens, alsmede ip-adres, gebruikspatronen en andere identificerende data.

“De nieuwe datawetgeving van het Indiase Computer Emergency Response Team (CERT-In) is bedoeld om cybercrime te bestrijden, maar is incompatibel met het doel van vpn’s, die zijn ontwikkeld om de online activiteiten van gebruikers privé te houden”, zegt ExpressVPN. “De wet schiet zijn doel voorbij en is zo breed dat het uitnodigt tot mogelijk misbruik. We vinden dat de schade door mogelijk misbruik zwaarder weegt dan de voordelen die beleidsmakers claimen.”

Daarom heeft de vpn-provider besloten om alle vpn-servers uit India weg te halen voordat de wet op 27 juni van kracht wordt. Gebruikers kunnen dankzij een virtuele vpn-server nog steeds voor een Indiaas ip-adres kiezen. Daarbij zullen de betreffende servers zich echter in Singapore of het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Bron: https://www.security.nl/posting/755688/ExpressVPN+haalt+servers+uit+India+weg+wegens+registratieplicht+gebruikers?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.