F1 TV Pro krijgt Nederlands commentaar van Viaplay-commentatoren – IT Pro – Nieuws

F1 TV Pro krijgt Nederlands commentaar van Viaplay-commentatoren – IT Pro – Nieuws

Luister nu naar F1TV Live commentaar, kan slecht tegen het overdreven sensationele gedoe van een Mol maar ook van het team van Sky. Ik luister naar commentaar om dingen te begrijpen die ik niet begrijp (maar dan niet aub op het niveau van ‘de rode band is zachter dan de gele die weer zachter is dan de witte, dat weet ik wel) of kan zien, niet of de commentator er een harde plasser van krijgt.

Heb je het de “F1 Live” stream van F1TV wel eens geprobeerd? Het kanaal dat voorheen “Pitlane Channel” heette? Daarop geeft een team van F1 zelf commentaar, momenteel zijn dat Alex Brundle, Sam Collins,
Rosanna Tennant, Matt Gallagher en Jordan King aangevuld met gasten als Jolyon Palmer. Dit kanaal lijkt (iets) meer gericht te zijn op fans in plaats van het algemene publiek zonder F1 kennis. Over het algemeen gaat het er daar wat minder hijgerig toe.
Bijkomend voordeel is dat die afzending nooit afwijkt van de beelden. Sky (en andere lokale partners) voegen namelijk nog eigen materiaal toe dat je niet op F1TV ziet. Dan hebben ze het bijvoorbeeld opeens over een replay of analyse die niet in beeld is of staan ze ergens langs de baan te vertellen wat ze zelf zien en voorzien dat van eigen beelden.
F1 Live is het officiele hoofdkanaal en dat komt dus altijd overeen met de beelden die je ziet.

Uiteraard is het vooral een kwestie van smaak, de mensen en de stijl moeten je maar net liggen, maar het is goed genoeg dat ik iedereen die niet tevreden is kan aanraden om het eens te proberen.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 1 juni 2022 14:31]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197438/f1-tv-pro-krijgt-nederlands-commentaar-van-viaplay-commentatoren.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.