Facebook brengt Messenger terug in app en focust meer op ‘aangeraden’ posts – IT Pro – Nieuws

Facebook brengt Messenger terug in app en focust meer op ‘aangeraden’ posts – IT Pro – Nieuws

Ik vraag me echt af of iedereen precies hetzelfde wil (TikTok). Er zijn al wat geirriteerde reacties hier. Zou het niet verstandig zijn voor Facebook om zich op een specifiek publiek te richten en daar voor te optimaliseren ipv steeds andere populaire platformen te kopieren?

YouTube doet ditzelfde, met de ‘shorts’ en ik irriteer me daar ook aan – dat is gewoon niet wat ik zoek. Ik kijk (of luister) het liefst videos in de 10-30 minuten range. Wordt zenuwachtig van die 30 sec dingetjes, daar krijg ik gewoon niet genoeg info van. Niet iedereen is toch hetzelfde? Of zou dit net als bij “kleine smartphones” zijn – er word veel geroepen dat mensen die willen, maar als een fabrikant ze maakt (Sony, Apple) wordt het meestal toch geen success omdat de vraag gewoon te klein is.

Er moet toch ruimte zijn om een platform te optimaliseren voor een bepaald publiek. We grappen vaak over dat Facebook vooral voor opa en oma is, maar als het daar nu goed voor is, misschien kunnen ze dat beter gewoon echt goed doen ipv te blijven proberen andere dingen te doen en hun core audience potentieel verliezen… Ik weet het, ze zullen best lekker AB testen, maar toch. Dit soort experimentjes kan veel irritatie opwekken.

We hebben verschillende platformen die redelijk successvol zijn – YT, twitter, facebook, insta, tiktok en nog een paar – gelukkig zit niet IEDEREEN op een enkel platform (al is het alsnog veel te geconcentreerd). Is dat niet goed?

[Reactie gewijzigd door Superstoned op 16 juni 2022 07:40]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198042/facebook-brengt-messenger-terug-in-app-en-focust-meer-op-aangeraden-posts.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.