Facebook verwijdert vanaf 3 juni podcasts van zijn platform – Beeld en geluid – Nieuws

Facebook verwijdert vanaf 3 juni podcasts van zijn platform – Beeld en geluid – Nieuws

Facebook stopt een jaar na de introductie al met zijn podcastdienst. Vanaf deze week kunnen gebruikers geen nieuwe podcasts plaatsen en na 3 juni begint het sociale medium met het verwijderen van podcasts.

Bron: Facebook

Naast het schrappen van podcasts vanaf 3 juni, stopt Facebook ergens in de komende weken met de Soundbites-dienst voor korte audiofragmenten en met de audio-hub. Het dochtermerk van Meta integreert Live Audio Rooms in Facebook Live.

Facebook meldt het stoppen met podcasts aan partners en laat het aan uitgevers over hoe ze dit communiceren aan gebruikers. Tegen Bloomberg meldt het bedrijf ‘continu functies te evalueren om te kunnen focussen op betekenisvolle ervaringen’.

Nog maar een jaar geleden introduceerde Facebook verschillende podcastsfuncties, maar sindsdien heeft het bedrijf zijn focus sterk verlegd naar de metaverse en bovendien ondervindt moederbedrijf hevige concurrentie van TikTok, waar het met de functie voor korte video’s Reels een antwoord op probeert te geven.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196272/facebook-verwijdert-vanaf-3-juni-podcasts-van-zijn-platform.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.