FBI adviseert gebruik van unieke passphrases voor elk account

FBI adviseert gebruik van unieke passphrases voor elk account

De FBI adviseert dat gebruikers al hun accounts met unieke passphrases beschermen. Voorheen werd nog expliciet het gebruik van sterke wachtwoorden aangeraden, maar dat is nu veranderd in passphrases. Een passphrase is een wachtwoord dat uit meerdere woorden bestaat. Vanwege zijn lengte is een passphrase lastig voor een aanvaller te raden en te kraken, maar eenvoudig voor de gebruiker om te onthouden.

Het advies staat in een nieuwe waarschuwing van de Amerikaanse opsporingsdienst over phishingaanvallen tegen verkiezingsfunctionarissen. Vorig jaar oktober zijn verkiezingsfunctionarissen in negen Amerikaanse staten het doelwit geworden van phishingaanvallen waarbij nepfacturen werden gebruikt, zo claimt de FBI. De malafide e-mails hadden onder andere pdf- en docx-bestanden als bijlage. Deze documenten linkten naar een website waar gebruikers werd gevraagd om in te loggen.

De phishingmails leken afkomstig van Amerikaanse bedrijven, maar bij één van de aanvallen werd het officiële e-mailaccount van een Amerikaanse overheidsfunctionaris gebruikt. Volgens de FBI zullen aanvallers in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten hun aanvallen tegen verkiezingsfunctionarissen opvoeren.

De FBI doet in dergelijke waarschuwingen ook altijd verschillende aanbevelingen hoe gebruikers zich kunnen beschermen. Vorige waarschuwingen adviseerden het gebruik van sterke wachtwoorden om accounts te beveiligen, maar in een gisteren verschenen advies wordt voor het eerst het gebruik van passphrases aangeraden. Daarnaast adviseert de FBI het trainen van personeel om phishingmails te herkennen, het gebruik van multifactorauthenticatie en het resetten van alle getroffen wachtwoorden bij een succesvolle aanval (pdf).

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/748462/FBI+adviseert+gebruik+van+unieke+passphrases+voor+elk+account?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.