FBI haalt marktplaats offline die privédata van miljoenen mensen aanbood

FBI haalt marktplaats offline die privédata van miljoenen mensen aanbood

De FBI heeft in samenwerking met de Cypriotische en Letse autoriteiten een online marktplaats offline gehaald waarop de persoonlijke gegevens van miljoenen mensen werden aangeboden. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie was op de SSNDOB Marketplace de privédata van 24 miljoen Amerikanen te vinden, waaronder namen, geboortedata en social-securitynummers.

De verkoop van deze data zou meer dan 19 miljoen dollar aan omzet hebben gegenereerd. De beheerders achter de marktplaats adverteerden hun diensten op verschillende fora. Gisteren werden middels een bevel vier domeinen van de website in beslag genomen waardoor de marktplaats zo goed als niet meer kan opereren, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/756276/FBI+haalt+marktplaats+offline+die+priv%C3%A9data+van+miljoenen+mensen+aanbood?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.