FBI lanceert nieuwe eenheid om crimineel gebruik cryptovaluta aan te pakken

FBI lanceert nieuwe eenheid om crimineel gebruik cryptovaluta aan te pakken

De FBI heeft een nieuwe eenheid gelanceerd om crimineel gebruik van cryptovaluta aan te pakken, bijvoorbeeld door ransomwaregroepen. De Virtual Assets Unit (VAU) moet als een “zenuwcentrum” fungeren dat andere divisies van de opsporingsdienst voorziet van inlichtingen, technologie en operationele ondersteuning.

“Cryptovaluta wordt gebruikt om bijna elk type van online criminaliteit te faciliteren, van ransomware-aanvallen, kindermisbruik en het bevorderen van de activiteiten van vijandige natiestaten”, aldus de FBI. Met de VAU wil de FBI tegemoet komen aan de groeiende behoefte van opsporingsdiensten en politie aan crypto-expertise. De nieuwe eenheid moet de opsporingsdienst helpen bij het volgen van illegale geldstromen, het aanwijzen van criminele actoren en het verstoren van illegale activiteiten.

“De FBI heeft een lange geschiedenis van het gebruik van cryptovaluta om criminelen te vinden die van ransomware profiteren, huurmoordenaars zoeken en financiering voor terroristische organisaties regelen. De VAU zal experts van de hele organisaties integreren om het uitstekende werk te gebruiken dat elke dag wordt geleverd”, zegt FBI-topman Brian C. Turner.

Bron: https://www.security.nl/posting/746975/FBI+lanceert+nieuwe+eenheid+om+crimineel+gebruik+cryptovaluta+aan+te+pakken?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.