FBI waarschuwt voor ransomware-aanvallen op landbouwcoöperaties

FBI waarschuwt voor ransomware-aanvallen op landbouwcoöperaties

De FBI heeft vandaag een waarschuwing afgegeven waarin het landbouwcoöperaties waarschuwt voor ransomware-aanvallen tijdens de plant- en oogstseizoenen, wat gevolgen voor de voedselketen kan hebben (pdf). De Amerikaanse opsporingsdienst laat weten dat afgelopen herfst zes graancoöperaties werden aangevallen en begin dit jaar zijn er al twee aanvallen waargenomen.

Deze aanvallen kunnen door het verstoren van de leveringen van zaden en kunstmest het plantseizoen negatief beïnvloeden. Vanwege de rol die landbouwcoöperaties in de voedselproductie spelen kunnen criminelen deze organisaties als aantrekkelijke doelwitten zien. In de waarschuwing noemt de FBI verschillende incidenten waarbij graanproducenten door ransomware werden getroffen.

Om dergelijke aanvallen te voorkomen geeft de FBI verschillende adviezen, zoals het installeren van updates, gebruik van multifactorauthenticatie, maken van offline back-ups, het opstellen van een recoveryplan, het implementeren van netwerksegmentatie, het uitschakelen van ongebruikte RDP-poorten en monitoren va RDP-logs, het vereisen van beheerdersrechten om software te mogen installeren, het vermijden van openbare wifi-netwerken, het uitschakelen van hyperlinks in e-mails en het focussen op cyber security awareness en training van personeel.

Bron: https://www.security.nl/posting/750902/FBI+waarschuwt+voor+ransomware-aanvallen+op+landbouwco%C3%B6peraties?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.