FCC: Antivirusbedrijf Kaspersky risico voor nationale veiligheid VS

FCC: Antivirusbedrijf Kaspersky risico voor nationale veiligheid VS

Antivirusbedrijf Kaspersky vormt een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten en de veiligheid van Amerikaanse burgers, zo stelt de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC. Onlangs adviseerde de Duitse overheid om software van de virusbestrijder te vervangen en startte de Italiaanse privacytoezichthouder een onderzoek naar het bedrijf.

De Federal Communications Commission (FCC) beheert een lijst van apparatuur en diensten die als een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS worden beschouwd. Deze lijst is nu uitgebreid met Kaspersky, China Telecom en China Mobile International USA. De beslissing van de FCC is gebaseerd op een eerder bevel uit 2017 van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security, dat bepaalde federale overheidsinstanties geen gebruik meer van Kaspersky mochten maken.

Exacte details waar de dreiging precies uit bestaat en waarop die is gebaseerd worden niet door de FCC gegeven. Naast Kaspersky, China Telecom en China Mobile International USA staan ook camerafabrikanten Dahua en Hikvision op de lijst, alsmede telecomaanbieders Hytera, ZTE en Huawei.

Bron: https://www.security.nl/posting/748046/FCC%3A+Antivirusbedrijf+Kaspersky+risico+voor+nationale+veiligheid+VS?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.