Firefox 101 kan weer opties tonen bij klikken op een downloadlink – Computer – Nieuws

Firefox 101 kan weer opties tonen bij klikken op een downloadlink – Computer – Nieuws

Mozilla gaat met Firefox 101 een wijziging uit versie 97 terugdraaien. Gebruikers kunnen er dan voor kiezen om een bestand direct te openen in plaats van het alleen te downloaden. Ook komt er een optie om de map met tijdelijke bestanden weer te gaan gebruiken.

De optie staat onder de instellingen; standaard zal Firefox bestanden automatisch blijven downloaden. Dat blijkt uit de screenshots van Firefox 101-bèta. Een Reddit-gebruiker merkte op dat Mozilla de oude manier van met bestanden omgaan als optie in de instellingen had gezet.

Als gebruikers kiezen voor het direct openen van bestanden, zet Firefox de bestanden wel in de Downloads-map. Er komt in een toekomstige versie van Firefox een optie om de Temp-map weer gebruiken, maar ook dat wordt opt-in, zegt een ontwikkelaar van Mozilla. Omdat het besturingssysteem bestanden in die map automatisch verwijdert, zouden gebruikers bestanden kwijtraken als ze die optie kiezen. Sommige gebruikers willen dat juist, omdat de Downloads-map anders rommelig wordt door de vele bestanden.

Het venster om te kiezen voor het openen van bestanden verdween in Firefox 97, de versie die in februari verscheen. Firefox 101, dat de optie terugbrengt, verschijnt volgens Mozilla op 31 mei.


Firefox 101 – bestanden downloaden of openen

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196518/firefox-101-kan-weer-opties-tonen-bij-klikken-op-een-downloadlink.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.