Ford wil EV’s in de toekomst om kosten te drukken alleen online verkopen – Beeld en geluid – Nieuws

Ford wil EV’s in de toekomst om kosten te drukken alleen online verkopen – Beeld en geluid – Nieuws

Ik volg op YT aantal garagehouders, die onafhankelijk zijn maar die vrezen zeker die in de USA hun toekomst. Meeste zien de switch naar EV niet zitten (Kennis inhoudelijk, opleidingen personeel, als zowel investeringen in gereedschappen) even als veel toeleveringsbedrijven zoals tuning bedrijfjes etc die denken te zullen stoppen door komst van de EV..

Ook als je kijkt hoe bepaalde fabrikanten daar zich verzetten tegen RIght-To-Repair wat in de USA een behoorlijk ding is, ook in de auto industrie, speelt er meer mee als alleen positieve klant ervaringen en goedkoper voertuigen aan te bieden.

Doombeeld voor de auto industrie in zijn geheel, zijn Apple achtige taferelen, waarbij derde worden buitengesloten, en hier word serieus daar over gesproken.
De hele cult/hobbie status rond de automobiel in al zijn facetten (of je dit positief of negatief wil zien, terzijde) zal langzaam verdwijnen, puur de EV heeft langena deze status niet, of is technisch gezien in staat dit te bieden.. Een EV automobiel zal niet meer zijn straks als een GSM/Tablet een gebruiksvoorwerp dat als die defect is of naar een dure Geniusstore moet om te worden gerepareerd tegen absurde prijzen voor iets simpels, om zo planned absolence af te dringen, en thirdparty reparatie om zeep te helpen..

Hier hoor je absoluut heel veel mensen in de toevelerings/garage houders over praten dat dit wel eens het beeld kan worden waar we naar toe gaan.
En ook zo laag gordel streek, we weten we allemaal die ICE moeten gedag zeggen, maar dit word gelijk aangegrepen voor totale klantenbinden onder noemertje kosten verlagen voor de klant bij aanschaf, die straks aan onderhoud volledig word leeggezogen.
Met alle onafhankelijke bedrijven om zeep, vervoer straks puur komt voor de rijken..

Wederom iets wat voor ons Nederlanders in minder groot probleem is door betere infrastructuren te hebben als de USA, maar echter straks zal als ICE’s niet meer worden geproduceerd vervoer straks steeds meer voor de Rijken een optie is alleen.
Zeker in armere landen, waar men letterlijk spul repareert met een hamer en een rol ductape zal dit op lange termijn steeds een groter probleem worden als de voorraad ICE onderdelen begint op te drogen.

Iets waar wij zeker hier in Nederland soms te weinig bij nadenken, denk soms wel eens we hebben het te goed in ons kikkerlandje O-)

[Reactie gewijzigd door ArranChace op 3 juni 2022 12:26]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197524/ford-wil-evs-in-de-toekomst-om-kosten-te-drukken-alleen-online-verkopen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.