Forza Horizon 5 krijgt op 19 juli Hot Wheels-uitbreiding – Gaming – Nieuws

Microsoft heeft de eerste uitbreiding van Forza Horizon 5 aangekondigd. De Hot Wheels-uitbreiding voegt Hot Wheels-achtige banen toe met onder meer loopings. Ook zitten er auto’s van het speelgoedmerk in de dlc. Horizon 5 is niet de eerste Horizon-game die Hot Wheels-dlc krijgt.

De Forza Horizon 5: Hot Wheels-uitbreiding voegt een nieuwe spelwereld toe aan de game: Horizon Hot Wheels Park. Deze kaart speelt zich af in de lucht boven Mexico en zit vol met Hot Wheels-banen. Deze oranje banen gaan meermaals over de kop en kunnen zichzelf kruisen. Zo kunnen coureurs elkaar tegenkomen op de baan en botsen.

Deze banen gaan door en langs het landschap van Mexico, waardoor ze bijvoorbeeld door natuurlijke rotsbruggen rijden, of langs vulkanen. Microsoft zegt dat de uitbreiding ruim tweehonderd kilometer aan circuit toevoegt in vier verschillende biomen, waaronder toendra, een woud en een ravijn. De uitbreiding voegt verder ruim tachtig nieuwe trackelementen toe die gamers kunnen gebruiken om eigen Hot Wheels-banen te maken.

Naast extra circuits voegt de uitbreiding tien auto’s toe aan de game die ook buiten de uitbreiding ingezet kunnen worden. Het gaat om Hot Wheels-auto’s als de Bone Shaker en de Deora II, maar ‘echte’ auto’s zoals de Hennessey Venom F5 en de Mosler MT900 GT3 zitten ook in de dlc.

De Hot Wheels-dlc kost twintig euro en is vanaf 19 juli te spelen. De dlc zit inbegrepen in de Premium-bundel, waar de tweede nog onaangekondigde uitbreiding ook in zal zitten. Forza Horizon 3 kreeg eerder een Hot Wheels-uitbreiding. Forza Horizon 5 heeft volgens Microsoft nu meer dan twintig miljoen spelers.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197890/forza-horizon-5-krijgt-op-19-juli-hot-wheels-uitbreiding.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.