Fractal Design brengt Meshify 2 Lite-behuizing met minder drivebays uit – Computer – Nieuws

Fractal Design brengt Meshify 2 Lite-behuizing met minder drivebays uit – Computer – Nieuws

Fractal Design komt met twee nieuwe Meshify-behuizingen. De Meshify 2 Lite krijgt een simpeler interieur en biedt daarom minder plek voor hdd’s en ssd’s. Fractal komt ook met rgb-versies van de Meshify 2 en Meshify 2 Lite.

De Fractal Design Meshify 2 Lite heeft een vergelijkbaar ontwerp als de gewone Meshify. Het interieur van de huidige Meshify 2 heeft volgens Fractal Design echter een ‘dual-layout’, waarmee gebruikers verschillende opties hebben voor radiator- en hdd-configuraties. De Lite-versie heeft dat niet. De Meshify 2 Lite wordt geleverd met twee 3,5″-trays en twee 2,5″-montageplekken en biedt daarmee ruimte voor maximaal vier opslagdisks. Optioneel kan de Lite twee extra 2,5″-drives huisvesten. De gewone Meshify 2 wordt geleverd met zes 3,5″-brackets maar biedt in totaal ruimte voor veertien van dergelijke drives. Daarbovenop ondersteunt die case ook maximaal vier extra 2,5″-ssd’s.

De behuizing ondersteunt verder E-ATX-moederborden. De kast biedt ook ruimte voor een 360mm-radiator in de voorkant of bovenkant of een 280mm-radiator op de bodem. De Fractal Design 2 Lite wordt geleverd met drie 140mm-fans aan de voorkant, een 140mm-fan aan de achterkant en een bracket voor het monteren van een reservoir.

De fabrikant zegt dat de Meshify 2 Lite per direct uitkomt maar meldt geen adviesprijs in zijn persbericht. Volgens het Duitse Computerbase gaat de gewone Meshify 2 Lite 128 euro kosten. Diezelfde website noemt een adviesprijs van 150 euro voor de rgb-versie.

Daarnaast introduceert Fractal Design een rgb-variant van de huidige Meshify 2. Die is identiek aan de Meshify 2 uit 2020, maar wordt geleverd met rgb-fans en een geïntegreerde rgb-controller. Die case gaat volgens Computerbase 180 euro kosten.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196978/fractal-design-brengt-meshify-2-lite-behuizing-met-minder-drivebays-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.