G.Skill introduceert LT1-behuizing voor mATX-moederborden – Computer – Nieuws

G.Skill introduceert LT1-behuizing voor mATX-moederborden – Computer – Nieuws

Maar die fabrikanten maken ook helemaal geen kasten. Dit zijn kasten van bedrijven die een onbekende naam hebben, maar toch hun spul wil verkopen. Om dat op te lossen gaan ze langs bij een bekende PC fabrikant en vragen ze of ze hun naam op de kast mogen plakken voor een zak geld. Hierdoor word de onbekende kast ineens een kast van een ”bekend merk”. Want oh wee als op die kast de naam ”Chiazang” staat ipv ”G.Skill”.

Precies hetzelfde is met voedingen gebeurd. Denk je nu werkelijk dat Corsair en Cooler Master hun eigen voedingen maakt? HA, leuke grap. De Corsair RM voedingen worden door Channel Well Technology gemaakt (CWT). Dit zijn tevens PRECIES dezelfde voedingen als de MSI MPG voedingen. Dezeflde doos, dezelfde associares, en dezelfde interne PCB. Ik durf voor €50 te wedden dat ik het PCB van die MSI voeding in de behuizing van de Corsair kan stoppen.

Maarja, men wil een voeding met het naampje ”Corsair” want als er op de voeding ”CWT” staat gaat iedereen ervanuit dat het een crap powersupply is, en word je op de r/PCMR een ”noob” genoemd. De wallmarkt PC van een paar jaar geleden was daar ook een prachtig voorbeeld van. Iedereen in die comment sectie schreeuwde dat het een crapvoeding was, maar achteraf gezien maakt Great Wall de Corsair CX voedingen.

Van de pricewatch van de normale voedingen maakt alleen Corsair, FSP en SuperFlower zelf nog voedingen. De rest is allemaal rebrands van verschillende OEM’s.

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 3 juni 2022 18:54]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197534/g-punt-skill-introduceert-lt1-behuizing-voor-matx-moederborden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.