Gebruikers in Rusland melden problemen met betalingen in Apple App Store – Tablets en telefoons – Nieuws

Gebruikers in Rusland melden problemen met betalingen in Apple App Store – Tablets en telefoons – Nieuws

Om het je te laten snappen:

1. Annexatie van de Krim was nog niet zo bedreigend. Bovendien ging dat met veel minder geweld, verwoesting, dood en verderf.

2. Deze invasie was al vrij lang in voorbereiding, waarover Rusland de leugen verspreidde dat het slechts een oefening betrof, en soldaten en materieel spoedig huiswaarts zouden keren. Het tegendeel bleek waar, en dat zette internationaal ook best wel kwaad bloed.

3. De weerstand van de Oekraïners bleek sterker dan verwacht. Het lukte Rusland niet binnen twee dagen het land in te nemen en daardoor koos het voor de strategie van een ‘smerige oorlog’ door burgers te gaan bestoken om zo het verzet te breken.

(Beetje wat Hitler deed door Rotterdam centrum plat te bombarderen om Nederland tot overgave te dwingen, aangezien ons leger het de Duitse invasiemacht ook zeer moeilijk maakte)

4. President Zelensky zorgt voor zoveel mogelijk (media) aandacht, toont moed, en staat als een soort van ‘vader des lands’ achter zijn volk, motiveert en houdt het moraal hoog. Daagt zelfs Putin uit voor een face2face ontmoeting.

Dit alles zorgt voor de nodige sympathie jegens Oekraïne en tegelijkertijd voor weerzin richting alles wat Russisch is.

De publieke opinie heeft in deze tijd van (social) media een ongekende invloed op het imago van menig commercieel bedrijf, waardoor je het bijna niet meer kan maken zaken te doen met Rusland.

En dat heeft uiteraard een zelfversterkend effect… wat als jouw bedrijf tot de laatsten behoort die nog met de Russen ‘heult’. Wat blijft er dan nog over van je zorgvuldig opgebouwde merkenportfolio en imago?

Er is nu eenmaal een ‘cancel’cultuur ontstaan. Iets waar de 69 jaar oude Putin nooit rekening mee heeft gehouden.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194232/gebruikers-in-rusland-melden-problemen-met-betalingen-in-apple-app-store.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.