Gerechtshof: EV met volle accu moet binnen twee uur weg bij openbare laadpaal – IT Pro – Nieuws

Gerechtshof: EV met volle accu moet binnen twee uur weg bij openbare laadpaal – IT Pro – Nieuws

Heel het artikel en de rechtzaken tonen duidelijk 1 ding aan, we hebben totaal geen idee hoe met die laadpalen om te gaan.

Waarom heb je handhavers nodig om boetes uit te schrijven? Die laadpaal kan perfect zeggen x euro per minuut dat je hier staat en die laadpaal kan perfect een extra tarief aanrekenen als je blijft staan. Die tarieven kunnen ook perfect geregeld worden afhankelijk van hoe druk een laadpaal is. Ik heb laadpalen geweten aan een pretpark in Duitsland die uitsluitend per minuut rekenen en zelfs niet geïntresseerd zijn in hoeveel kWh je opvraagt.

Heeft men het in een gemeentelijk reglementje gegoten met handhavers die ter plaatse gaan kijken welk kleur het lampje op de laadpaal aangeeft om dan ter plaatse een boete uit te schrijven. En oja, ook even apart nog bijbetalen voor parking ook want dat staat ook zo in het gemeentelijk reglement dat laden en lossen aan een laadpaal toch betalend is. Doet men in Nederland aan bezigheidstherapie of hoe zit dat juist?

Daarnaast zit je met het feit zoals je aanhaalt dat het gewoon heel onpraktisch is om continu die auto’s te moeten verzetten. Iedereen roept altijd maar asociaal als je hem niet meteen verzet maar niemand denkt na over een technische oplossing zoals bijvoorbeeld een laadpaal die 4 parkeerplaatsen kan bedienen.

Praktijvoorbeeld van een Belg die eens kwam shoppen (pre-corona) in een Nederlandse stad:

30 minuten gezocht achter een laadpaal welke dan uiteraard ook 25 minuten wandelen was van waar ik moest zijn. Die laadpaal staat dan natuurlijk in een zone waar de parkeerdruk hoog is, immers daar zal het vaakst geladen worden maar dat wilt ook zeggen dat ik meteen het hoogste parkeertarief mocht betalen. 3 uur later zegt de auto ik zit vol, kan ik terug 25 minuten naar daar wandelen om vervolgens weer een half uur rond te rijden op zoek naar parking waar ik terug parkeergeld moet betalen.

Ik heb dat 1 keer gedaan en tot de conclusie gekomen dat het mij zowel tijd als geld bespaard om in het vervolg gewoon wat meer diesel te rijden als ik Nederland bezoek (diesel plug in hybride). Veel geluk om de bulk van de niet EV rijders die niet de luxe hebben van thuis te laden te overtuigen zich te wagen aan het drama van publieke laadpalen in een stad. Dan negeer ik nog de sociale onrechtvaardigheid dat publieke laadpalen veel duurder zijn dan thuis laden, iedereen die privé parking heeft mag diesel tanken aan 1.2 euro de liter, geen privé parking? Dat is dan 2.5 euro de liter.

Er is dus serieus wat werk aan de winkel en als de antwoorden enkel bestaan uit moeten, verplichten en boetes ipv daadwerkelijk na te denken hoe we het basis probleem aanpakken dan gaan we nog een leuke tijd tegemoet.

[Reactie gewijzigd door sprankel op 11 april 2022 20:28]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195462/gerechtshof-ev-met-volle-accu-moet-binnen-twee-uur-weg-bij-openbare-laadpaal.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.