Gerucht: Apple komt in 2024 met MacBook met oledscherm – Computer – Nieuws

Gerucht: Apple komt in 2024 met MacBook met oledscherm – Computer – Nieuws

Apple wil in 2024 mogelijk een nieuwe MacBook met oledscherm uitbrengen. Dat zegt analist Ross Young, die zich baseert op bronnen uit Apples toeleveringsketen. Vermoedelijk wordt de laptop een MacBook Air, hoewel dat nog niet bevestigd is.

Volgens een bericht van Ross Young van analistenbureau Display Supply Chain Consultants wordt het ‘steeds aannemelijker’ dat Apple in 2024 een laptop met 13,3″-oledscherm uitbrengt, schrijft 9to5Mac. Volgens de analist gaat dat naar verwachting om een MacBook Air, hoewel het ook als een MacBook, MacBook Pro of een nieuwe productcategorie kan worden uitgebracht. Apple zou in 2024 ook met een nieuwe iPad Pro 11″ met oledscherm en een nieuwe iPad Pro 12,9″ komen.

Young schrijft verder dat de iPad Pro en MacBook een zogeheten tandemstack krijgen, wat moet zorgen voor een hogere helderheid, betere levensduur en minder stroomverbruik. Het zouden verder ltpo-displays met een variabele refreshrate betreffen.

Recent nog kondigde Apple een nieuwe MacBook Air met M2-soc en vernieuwd ontwerp aan, maar er gaan al langer geruchten rond over nieuwe MacBook-modellen. Volgens Mark Gurman van Bloomberg komt het bedrijf volgend jaar bijvoorbeeld met een MacBook Air met een groter 15″-scherm. Het bedrijf zou ook werken aan een 12″-laptop; mogelijk wordt dat een MacBook zonder achtervoegsel in de modelnaam.


De MacBook Air 2022 met M2-soc

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198068/gerucht-apple-komt-in-2024-met-macbook-met-oledscherm.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.