Gerucht: betaald Telegram-abonnement krijgt onder meer eigen stickers – Tablets en telefoons – Nieuws

Gerucht: betaald Telegram-abonnement krijgt onder meer eigen stickers – Tablets en telefoons – Nieuws

Chatapp Telegram krijgt een betaald Premium-abonnement met daarin onder meer toegang tot bepaalde stickers. Dat blijkt uit de code van de bètaversie van de app voor iOS. Het is onbekend wanneer het abonnement zal verschijnen.

Behalve de stickers hebben betalende abonnees ook de gelegenheid om meer reacties te geven op berichten, schrijft Telegram Beta. Er gingen al eerder geruchten over de komst van een abonnement in Telegram, maar dit is voor het eerst dat Premium opduikt in de bètaversie van de app.

Met het betaalde abonnement wil Telegram nieuwe inkomsten aanboren. Nu komen inkomsten vooral uit eenmalige aankopen die gebruikers kunnen doen in de chatapp. Met een maandelijks abonnement zou Telegram vaste inkomsten krijgen.

Het is nog onbekend of en wanneer Telegram het abonnement gaat introduceren. Er gaan al langer geruchten over een abonnement in de chatapp. Telegram heeft nog niet gereageerd op de vondst van de Premium-verwijzingen in zijn app.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196214/gerucht-betaald-telegram-abonnement-krijgt-onder-meer-eigen-stickers.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.