Gerucht: Forza Motorsport komt ook naar Xbox One-consoles – Gaming – Nieuws

Gerucht: Forza Motorsport komt ook naar Xbox One-consoles – Gaming – Nieuws

Ik denk dat een groot deel van de beperking van het niet zijn van nieuwe features ook komt door de beperkte ram upgrade. De Xbox One had 8GB aan gedeeld geheugen, en de Xbox Series X heeft 16GB. Gezien het gedeeld geheugen is zal een groot deel hiervan achter gebruikt worden voor het ondersteunen van 4K textures en is er voor andere verbeteringen maar weinig ruimte. Ook al draai je op een lagere resolutie in de praktijk, bij het ontwikkelen van de spellen moeten de devs wel uitgaan van het RAM gebruik in de 4K modus ook. De Xbox Series S zit er tussen in met 12GB ram, maar heeft ook een maximaal ondersteunde resolutie van 1440P die er mooi tussenin zit. Ontwikkelaars geven daarom ook aan dat het lagere RAM van de Series S weinig problemen geeft bij het ontwikkelen van Xbox Series S|X games.

De voornaamste winst die de nieuwe generatie kan bieden kwa features zitten hem in de betere CPU en de snellere opslag. Race games zijn over het algemeen meer gebaat bij extra GPU power en minder bij extra CPU power. De AI, iets dat vaak CPU intensief is, is relatief simpel bij race games bijv. Hoe accuraat de simulatie is (invloed van weer, wegdek, etc.) is nu al zeer goed te doen zonder een top of the line CPU en valt ook te schalen (al wordt dat een probleem bij cross-gen multiplayer, dan zou de betere console alsnog moeten terugvallen naar de lagere instellingen, FM7 was al cross-play tussen xbox en PC en leek dus maar 1 setting daarvoor te gebruiken, het lijkt mij dat de nieuwe FM ook cross-play met PC’s wordt en dus daardoor al geoptimaliseerd is voor mindere CPU’s als het simulatie betreft).

Ik snap je frustratie, maar ik denk dat er bij een race game als Forza Motorsport, die al meer aan de arcade kant van het racen zit, niet veel te winnen valt als je de titel exclusief voor de nieuwe generatie zou maken. Een game als Cyberpunk2077, met zijn vele AI intensieve NPCs had er meer baat bij gehad ;)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196224/gerucht-forza-motorsport-komt-ook-naar-xbox-one-consoles.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.