Gerucht: GSC Game World verhuist naar Praag om Stalker 2 af te maken – Gaming – Nieuws

Gerucht: GSC Game World verhuist naar Praag om Stalker 2 af te maken – Gaming – Nieuws

De Oekraïnse gamestudio GSC Game World is mogelijk van plan om naar Praag te verhuizen. Het zou naar de Tsjechische hoofdstad willen verhuizen om zijn nieuwste game Stalker 2 af te maken en zijn personeel in veiligheid te brengen.

De ontwikkelaar is momenteel gevestigd in Kyiv. Door de oorlog in Oekraïne moest GSC de ontwikkeling van Stalker 2 tijdelijk stopzetten. Begin maart zei de gamestudio dat het eerst zijn personeel in veiligheid wil brengen, voordat het de ontwikkeling van Stalker 2 voortzet.

Nu wil GSC zijn werk voortzetten in Praag, volgens de Tsjechische gamenieuwswebsite Vortex. De site heeft de voorzitter van een vereniging van Tsjechische spelontwikkelaars gesproken, die de Oekraïense gamestudio helpt met de verhuizing. Een deel van het GSC-team zou al onderweg zijn naar Tsjechië. GSC heeft de verhuizing zelf nog niet bevestigd.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194756/gerucht-gsc-game-world-verhuist-naar-praag-om-stalker-2-af-te-maken.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.