Gerucht: Microsoft komt met Xbox Game Pass-abonnement voor gezinnen – Gaming – Nieuws

Gerucht: Microsoft komt met Xbox Game Pass-abonnement voor gezinnen – Gaming – Nieuws

Idem hier. Ik snap dit ook niet. Zelfs op PC werkt sharing (al is het misschien minder evident dan op de XBox). Wanneer mijn zoon ingelogd is op zijn PC met zijn Microsoft account, kan ik even op de Store inloggen met mijn account met GPU, en vervolgens gewoon de gewenste GPU games installeren. En vervolgens kan mijn zoon die perfect spelen.

Zelfs multi-player is ook mogelijk op die manier, waarbij we hetzelfde spel tegelijk spelen elk op de eigen PC.

Overigens is dat bij Sony met hun PlayStation Now and Plus abonnementen net zo, en toch ook maar logisch vind ik. Het zou maar van het zotte zijn dat iedereen in het huishouden zijn eigen GPU/Plus/Now abonnement zou moeten gaan afsluiten.

Dus neen, ik snap dit nieuwsartikel eigenlijk ook niet.

EDIT: zoals anderen hier ook reageren zijn er inderdaad wel beperkingen met 1 enkel GPU abonnement binnen 1 gezin. Zo kun je inderdaad niet met 2 tegelijk op xCloud, want daarvoor moet je ingelogd zijn met het account waarop het GPU abonnement staat. 2 XBox consoles binnen 1 huishouden werken dan ook niet (dat is overigens ook zo bij Sony PlayStation).

[Reactie gewijzigd door Twixie op 1 april 2022 13:59]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195118/gerucht-microsoft-komt-met-xbox-game-pass-abonnement-voor-gezinnen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.