Gerucht: Motorola werkt aan smartphone met oprolbaar scherm – Tablets en telefoons – Nieuws

Gerucht: Motorola werkt aan smartphone met oprolbaar scherm – Tablets en telefoons – Nieuws

Echt oprolbaar lijkt me lastig. Behalve het scherm moet dan ook de rest van de hardware flexibel zijn. Of je krijgt een soort huls (met batterij, chips, camera etc) waar het scherm uitrolt. Dit alles is nog niet zomaar op schaal te maken, want de hele industrie is ingericht op heel efficiënt platte telefoons maken.

Meerwaarde lijkt me ook miniem, eerlijk gezegd. Want het klinkt leuk, maar even snel iets checken betekent het hele apparaat uitrollen. Of je moet het dan combineren met een secondary screen of smart watch.

Dus die Oppo in dat filmpje laat je het scherm iets groter maken. Wellicht soms handig, maar het wordt ook niet opeens een echte tablet. Ook hier: een extra complicatie bij de productie + software aanpassingen die bij iedere Android update weer voor gelazer zorgen.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 9 mei 2022 13:54]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196522/gerucht-motorola-werkt-aan-smartphone-met-oprolbaar-scherm.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.