Gerucht: Samsung werkt aan oprolbare QD-oledpanelen – Beeld en geluid – Nieuws

Gerucht: Samsung werkt aan oprolbare QD-oledpanelen – Beeld en geluid – Nieuws

Samsung Display is mogelijk begonnen met het ontwikkelen van dunnere QD-oledpanelen. Dat claimt Zuid-Koreaanse techwebsite The Elec op basis van eigen bronnen. Deze panelen moeten onder andere oprolbare QD-oledschermen mogelijk maken.

Volgens bronnen van The Elec werkt Samsung aan een nieuwe versie QD-oledpanelen, die minder glazen substraten moet gebruiken dan de huidige varianten. Door het gebruik van glazen substraten te verminderen, moeten de panelen dunner worden. Als de ontwikkeling slaagt, moet deze nieuwe QD-oledversie ook oprolbaar zijn, zeggen de bronnen.

De huidige versie gebruikt dergelijke substraten voor de tft-laag en voor de kleurenconversielaag met quantumdotfilters. Samsung wil proberen de glazen substraat aan de bovenkant van die kleurenlaag te verwijderen. Daarbij moet inkjetprinten ingezet worden bovenop de blauwe oledpixels die QD-oledpanelen gebruiken, voordat de QD-kleurenfilters daarbovenop worden geplaatst.

Met deze nieuwe dunnere panelen, moet QD-oled ook goedkoper worden om te produceren. Het huidige productieproces van QD-oled is volgens de bronnen ingewikkelder en daarmee duurder dan het oledproductieproces van LG. De panelen van LG gebruiken witte oledpixels.

Samsung introduceerde zijn eerste QD-oledpanelen in januari tijdens de CES. Het bedrijf komt dit jaar met televisies op basis daarvan. Ook Sony introduceert televisies met QD-oledpanelen van Samsung. Alienware bracht eerder al een 34″-ultrawidemonitor op basis van QD-oled uit.


De Samsung S95B met QD-oledpaneel

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195632/gerucht-samsung-werkt-aan-oprolbare-qd-oledpanelen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.