Gigabyte introduceert nieuwe Brix Extreme-mini-pc’s met Intel Alder Lake-cpu’s – Computer – Nieuws

Gigabyte introduceert nieuwe Brix Extreme-mini-pc’s met Intel Alder Lake-cpu’s – Computer – Nieuws

Gigabyte introduceert nieuwe versies van zijn Brix Extreme. Deze nieuwe mini-pc’s worden onder meer voorzien van Intel Alder Lake-laptopprocessors en HDMI 2.1. De nieuwe Brix Extreme-systemen komen in het tweede kwartaal uit.

Gigabyte voorziet de Brix Extreme-varianten van een Alder Lake-cpu met maximaal 4 P-cores en 8 E-cores, voor een totaal van 12 cores en 16 threads. Het bedrijf verduidelijkt niet om welk model dat gaat. Vermoedelijk gaat het om Alder Lake-P-processors. Het systeem beschikt daarbij over een geïntegreerde Intel Iris Xe-gpu met 96 execution units en ondersteunt DDR4-sodimm-geheugen met snelheden tot 3200MT/s.

Aan de voorkant van het systeem zitten drie USB-A-poorten, een USB-C-aansluiting, een 3,5mm-jack en de aan-uitknop. Aan de achterkant zitten nog twee USB-A-aansluitingen, een USB-C-aansluiting die ook als DisplayPort functioneert, een mini-DisplayPort-connector en een ethernetaansluiting. De nieuwe Brix Extreme heeft verder twee HDMI-aansluitingen. Gigabyte schrijft dat de mini-pc HDMI 2.1 ondersteunt, maar het is niet duidelijk of dat voor beide HDMI-aansluitingen geldt. De Brix Extreme ondersteunt verder Wi-Fi 6E.

Gigabyte zegt niet concreet wat voor opslagopties het basismodel van de Brix Extreme ondersteunt. Uitgaande van vorige modellen, zullen die systemen vermoedelijk een M.2-2280-slot hebben. Gigabyte schrijft wel dat er een model komt met een iets hogere behuizing, waardoor gebruikers ook een 2,5″-ssd kunnen installeren. Er komt ook een upgradekit die onder meer een extra ethernetpoort, een RS232-aansluiting en nog een M.2-2280-slot toevoegt.

Gigabyte brengt de nieuwe Brix Extreme-varianten in het tweede kwartaal uit, maar het bedrijf deelt geen concretere releasedatum en vermeldt ook geen adviesprijzen.

De Gigabyte Brix Extreme Tall (links) en Brix Extreme Slim

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194832/gigabyte-introduceert-nieuwe-brix-extreme-mini-pcs-met-intel-alder-lake-cpus.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.