GitHub schorst accounts van Russische ontwikkelaars op basis van sancties VS – IT Pro – Nieuws

GitHub schorst accounts van Russische ontwikkelaars op basis van sancties VS – IT Pro – Nieuws

De helft van het Russische volk weet best dat de overheid alles bij elkaar liegt, maar steunt de oorlog alsnog volledig. Er is genoeg materiaal te vinden waar Russische burgers openlijk haat uiten jegens Oekrainers in het algemeen. Het verhaal dat het Russische volk slechts een door dictator onderdrukt mak lammetje is dat niks kan, wordt met de dag onwaarschijnlijker.

Ze zijn daar ook niet op hun achterhoofd gevallen. Het ‘officiele’ verhaal dat het zinken van de Moskva gewoon ‘brand’ was gold nog steeds terwijl media zelf daar om vergelding schreeuwde. Ze weten prima dat daar met bommen gegooid wordt.

Dus in het kort; nee, dit gaat twijfels aan de propaganda niet verder in de hand werken, die twijfels zijn er allang – ofnouja, twijfels. Men weet best hoe het zit.

Het raken van de gehele Russische bevolking met de sancties is een belangrijker effect in die zin. Net zoveel westerse geneugten van ze afpakken tot ze gaan twijfelen aan hun beweegredenen. Vooralsnog vindt een groot deel van de Russische bevolking dat ze het juiste doen, dus dat gaat Poetin niet afzetten. Er is gewoon draagvlak in die maatschappij.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195718/github-schorst-accounts-van-russische-ontwikkelaars-op-basis-van-sancties-vs.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.