Google: advies om openbare wifi-netwerken te vermijden is onzin

Google: advies om openbare wifi-netwerken te vermijden is onzin

Het veel gegeven beveiligingsadvies om altijd openbare wifi-netwerken te vermijden is onzin, zo stelt Google. Ook vormt bluetooth volgens het techbedrijf geen beveiligingsrisico. Dat laat Google weten in een blogposting waarin het naar eigen zeggen verschillende “cybersecurity-mythes” doorprikt.

Volgens het techbedrijf heeft de industrie allerlei verbeteringen doorgevoerd waardoor openbare wifi-netwerken prima zijn te gebruiken. Voorheen maakten websites en apps vaak gebruik van http, waardoor malafide wifi-netwerken deze verbindingen konden onderscheppen en aanpassen. Tegenwoordig maken de meeste websites en apps van een beveiligde verbinding.

Daarnaast bieden browsers als Chrome en Firefox een “https-only” mode, waarbij de verbinding direct via https plaatsvindt. Mocht een malafide netwerk daar tussen proberen te komen krijgt de gebruiker een waarschuwing van de browser. Wel zou een malafide wifi-netwerk kunnen zien welke websites iemand bezoekt, maar niet wat die persoon daarop bijvoorbeeld bekijkt of bezoekt.

Verder spreekt Google zich ook uit tegen het idee dat bluetooth een beveiligingsrisico zou zijn. De technologie heeft zich sinds het begin doorontwikkeld en huidige bluetooth-standaarden zijn zeer veilig, aldus Googles Camille Stewart, hoofd Product Security Strategy.

Bron: https://www.security.nl/posting/752667/Google%3A+advies+om+openbare+wifi-netwerken+te+vermijden+is+onzin?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.