Google dicht elf beveiligingslekken in Chrome voor desktops – Computer – Nieuws

Google dicht elf beveiligingslekken in Chrome voor desktops – Computer – Nieuws

Google brengt een update uit voor zijn webbrowser op desktops om elf beveiligingslekken te dichten. Acht van de elf kwetsbaarheden worden door Google beoordeeld als een ‘hoog risico’. De update komt beschikbaar voor Linux, Windows en Mac in de komende dagen.

Update 100.0.4896.88 voor Google Chrome wordt in de komende paar weken automatisch door de browser geïnstalleerd. Gebruikers kunnen de update ook handmatig uitvoeren, zodat ze meteen up-to-date zijn.

Google maakt verder nog weinig details bekend over de kwetsbaarheden. Google houdt deze details nog even voor zich tot het merendeel van de gebruikers de update geïnstalleerd heeft. Wel heeft de techgigant bekendgemaakt door wie de kwetsbaarheden zijn ontdekt. Het waren voornamelijk externe onderzoekers die achter de beveiligingslekken in de browser kwamen.

Google heeft voor een aantal ontdekkingen ook een beloning uitgereikt is te lezen in de release notes. De beloningen variëren tussen de 1000 en 6000 dollar voor de lekken met een hoog risico. De tien lekken die door externen werden ontdekt hebben de volgende CVE-nummers: 2022-1305 t/m 2022-1314.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195516/google-dicht-elf-beveiligingslekken-in-chrome-voor-desktops.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.