Google en iFixit gaan officiële reserveonderdelen verkopen voor Pixel-telefoons – Tablets en telefoons – Nieuws

Google en iFixit gaan officiële reserveonderdelen verkopen voor Pixel-telefoons – Tablets en telefoons – Nieuws

Google en iFixit gaan reparatiekits en reserveonderdelen voor Google Pixel-smartphones verkopen. Vanaf ‘later dit jaar’ kunnen eigenaren van een Pixel 2 of nieuwer onderdelen kopen om toestellen zelf te repareren.

Reparatieplatform iFixit gaat zowel officiële individuele reserveonderdelen als grotere reparatiekits verkopen. Zo kunnen gebruikers volgens het bedrijf specifiek de vereiste onderdelen kopen, al dan niet inclusief het benodigde gereedschap om de Pixel-smartphones gecontroleerd uit elkaar te kunnen halen. Er zijn nog geen prijzen bekendgemaakt voor de betreffende Google Pixel-onderdelen. De bedrijven gaan de onderdelen alleen verkopen in markten waar Pixel-toestellen officieel verkrijgbaar zijn. Vooralsnog zijn Pixel-smartphones niet officieel in de Benelux verkrijgbaar.

iFixit bood al reparatiehandleidingen aan voor alle Pixel-toestellen tot en met de Pixel 5. Binnenkort komen ook dergelijke handleidingen voor de Pixel 5a, 6 en 6 Pro uit, die het in combinatie met de reserveonderdelen en gereedschappen mogelijk moeten maken om zelf relatief gemakkelijk een Google-smartphone te repareren.

Een reparatiekit bevat onder meer een iOpener om vastgelijmde onderdelen zoals de behuizing gericht en gecontroleerd los te kunnen maken. Ook levert iFixit naar eigen zeggen voorgesneden plakkers om een Pixel-toestel na reparatie weer stevig in elkaar te kunnen zetten. Men zou zelfs het toestel weer waterdicht kunnen krijgen.

Google is niet de eerste fabrikant die samenwerkt met iFixit. Bedrijven als Microsoft, Valve, Samsung en Motorola bieden al langer in samenwerking met het reparatieplatform gespecialiseerde reparatiekits aan.

Afbeelding via iFixit

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195410/google-en-ifixit-gaan-officiele-reserveonderdelen-verkopen-voor-pixel-telefoons.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.