Google en Twitter zijn niet aansprakelijk voor nepreclame cryptovaluta BN’ers – IT Pro – Nieuws

Google en Twitter zijn niet aansprakelijk voor nepreclame cryptovaluta BN’ers – IT Pro – Nieuws

Dus omdat Google en Twitter een system geïmplementeerd hebben die case-by-case reviews niet mogelijk maakt en het volgens de interpretatie vh woord “voldoende” door de rechter dan ook effectief voldoende is, is er opeens niemand aansprakelijk?

Dat de rechter Google verplicht om de gegevens vd adverteerders (die wss in verwegistan wonen, een VPN gebruiken, met een gestolen kredietkaart betalen, etc.) over te geven, wss in de hoop dat deze aansprakelijk gesteld kunnen worden, toont al aan dat de rechter niet voldoende kennis heeft om te kunnen achterhalen of Google & Twitter op technisch vlak niet meer kunnen doen dan “voldoende”.

Effectief zegt de rechter hier, onbewust, dat deze praktijk gewoon verder kan aangezien er in praktijk niemand aansprakelijk gesteld kan worden.

Maar blijkbaar is het blokkeren van IP adressen en DNS lookups wel voldoende om ISPs aansprakelijk te kunnen stellen of hun klanten al dan niet aan TPB website kunnen over hun netwerk.

Dat ze niet alles hebben tegen kunnen houden, maakt niet dat ze aansprakelijk zijn.

Waarom niet? Leg ze een boete op per inbreuk en indien de boete consequent genoeg is dan zullen Google & Twitter wel snel genoeg op de proppen komen met iets dat er weer een paar % minder doorlaat. Dat het wss nooit naar 0% gaat maakt hierin weinig uit en hun boetes kunnen naar de compensatie van slachtoffers gaan. Maak het de cost of business en er zullen wel snel genoeg innovatieve manieren gevonden worden om die nieuwe kosten te kunnen drukken.

[Reactie gewijzigd door elaurensh op 18 mei 2022 15:55]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196906/google-en-twitter-zijn-niet-aansprakelijk-voor-nepreclame-cryptovaluta-bners.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.