Google komt met privacygids voor Chrome 100 – Computer – Nieuws

Google komt met privacygids voor Chrome 100 – Computer – Nieuws

Google rolt de komende weken een privacygids voor gebruikers van Chrome vanaf versie 100. Via deze digitale gids kunnen gebruikers stap voor stap de privacyinstellingen van hun browser aanpassen en te weten komen welke impact die al dan niet hebben op de surfervaring.

Via een eerste versie van de privacygids zullen cookieinstellingen aangepast kunnen worden, maar ook de synchronisatie voor geschiedenis, Safe Browsing en de instelling om zoekopdrachten en de browsefunctionaliteit te verbeteren.

Gebruikers zullen ook te weten komen wat er achter de verschillende instellingen schuilt en op welke manier het in- of uitschakelen van de instellingen invloed heeft op de surfervaring. Afhankelijk van de feedback, zullen er volgens Google later meer instellingen toegevoegd kunnen worden aan de digitale gids. De privacygids wordt de komende weken uitgerold voor gebruikers van de Chrome-browser vanaf versie 100. De gids zal te vinden zijn in het instellingenmenu, onder het tabblad privacy en beveiliging.


Privacy Guide Google Chrome

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195360/google-komt-met-privacygids-voor-chrome-100.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.