Google kondigt test met prototype van nieuwe augmentedrealitybril aan – Beeld en geluid – Nieuws

Google kondigt test met prototype van nieuwe augmentedrealitybril aan – Beeld en geluid – Nieuws

Google kondigt aan dat het werkt aan een augmentedrealitybril. De techgigant gaat de eerste prototypes binnenkort op kleine schaal testen in een publieke setting. Google wil met het prototype onderzoeken hoe AR consumenten in het dagelijks leven kan helpen.

In een blogpost maakt Google bekend dat vanaf volgende maand de eerste test met een AR-bril-prototype buiten het testlab gaan plaatsvinden. Het bedrijf wil onder andere de mogelijkheden van AR-navigatie onderzoeken. De prototypes zijn uitgerust met camera’s en microfoons om informatie te verzamelen.

Google benadrukt dat de functionaliteiten van de camera en microfoons beperkt zullen worden. Het is niet de bedoeling dat er met de AR-bril foto’s of video’s gemaakt kunnen worden. De beelden die de bril verzamelt, worden gebruikt voor andere functionaliteiten. Als voorbeeld noemt Google het vertalen van een menu dat de drager van het prototype voor zich heeft.

Google bracht al eerder een AR-bril op de markt onder de naam Google Glass. De AR-bril wordt niet meer verkocht aan consumenten. Google kwam nog wel met nieuwe versies van Google Glass, maar deze zogeheten Google Glass Enterprise Edition wordt alleen verkocht aan bedrijven. De ondersteuning van de consumentenversie van de bril is inmiddels stopgezet.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/199180/google-kondigt-test-met-prototype-van-nieuwe-augmentedrealitybril-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.