Google Pixel Buds Pro krijgen actieve noisecancellation en kosten 219 euro – Beeld en geluid – Nieuws

Google Pixel Buds Pro krijgen actieve noisecancellation en kosten 219 euro – Beeld en geluid – Nieuws

Google heeft zijn Pixel Buds Pro aangekondigd. Deze draadloze oordoppen krijgen onder meer actieve noisecancellation en bluetooth-multipoint. De Pixel Buds Pro komen 28 juli uit tegen een adviesprijs van 219 euro.

Google voorziet de Pixel Buds Pro naar eigen zeggen van een audiochip met zes cores waarop algoritmes voor actieve noisecancellation en andere zaken draaien. De oordoppen beschikken, naast actieve ruisonderdrukking, ook over een transparantiemodus. Een Volume EQ-functie verandert de equalizerinstellingen op basis van het volume, zodat het geluidsprofiel in balans blijft. Bij een lager volume wordt de bas bijvoorbeeld opgeschroefd. Later dit jaar moet ook een modus voor spatial audio volgen voor ‘compatibele Pixel-telefoons’.

De zijkanten van de oordoppen ondersteunen aanrakingsbediening voor het afspelen en pauzeren van muziek, het overslaan van liedjes, het aanpassen van het volume en het inschakelen van functies als actieve noisecancellation. Verder krijgen de oordoppen ondersteuning voor stemcommando’s met de Google Assistent.

De fabrikant claimt ook extra features voor het draagcomfort toe te voegen. De Pixel Buds Pro hebben sensoren die ‘de druk op de gehoorgang meten, zodat de oordopjes deze actief kunnen verlichten’, zo claimt de fabrikant. Met een Silent Seal-functie moet daarnaast het noisecancellationeffect geoptimaliseerd worden. Het bedrijf levert daarbij drie verschillende maten siliconen oortipjes.

Volgens Google gaan de oordoppen tot zeven uur mee met actieve noisecancellation, of tot elf uur zonder ruisonderdrukking. De Pixel Buds Pro krijgen een IPX4-certificering voor waterbestendigheid. Bij de oplaadcase is dat IPX2. Google noemt ook ondersteuning bluetooth-multipoint, waarmee ze met meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden kunnen worden.

De oordoppen zijn vanaf 21 juli vooruit te bestellen en de officiële release volgt een week later. Google maakt vier kleurvarianten beschikbaar: zwart, blauw, groen en rood. Op de Duitse Google Store wordt een adviesprijs van 219 euro vermeld. De oordoppen staan niet op de Nederlandse Google-webshop; vermoedelijk komen de oordoppen dus niet officieel naar de Benelux, net als de Pixel-smartphones.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196664/google-pixel-buds-pro-krijgen-actieve-noisecancellation-en-kosten-219-euro.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.