Google rolt komende weken “Privacygids” uit onder Chrome-gebruikers

Google rolt komende weken “Privacygids” uit onder Chrome-gebruikers

Google gaat de komende weken een “privacygids” onder Chrome-gebruikers op de desktop uitrollen. De gids, die verstopt zit in de security- en privacytab van het instellingenmenu, laat gebruikers volgens Google weten wat de verschillende opties binnen de browser inhouden. Zo wordt in beknopte taal uitgelegd wat het synchroniseren van de browsegeschiedenis voor privacygevolgen kan hebben, alsmede het inschakelen van de “Enhanced Protection”.

Google stelt dat bij deze opties bijvoorbeeld bezochte websites en systeeminformatie naar het techbedrijf worden verstuurd en deze data tijdelijk aan het Google-account van de gebruiker kan worden gekoppeld. De gids is op dit moment zeer beperkt en bevat slechts een aantal instellingen. Afhankelijk van de feedback van gebruikers zegt Google dat het mogelijk meer informatie aan de privacygids zal toevoegen. De gids zal de komende weken worden uitgerold onder desktopgebruikers van Chrome 100 en nieuwer.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/749425/Google+rolt+komende+weken+%22Privacygids%22+uit+onder+Chrome-gebruikers?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.