Google TV-dongeleigenaren melden dat gebruik meerdere profielen mogelijk is – Beeld en geluid – Nieuws

Google TV-dongeleigenaren melden dat gebruik meerdere profielen mogelijk is – Beeld en geluid – Nieuws

Bezitters van de Google Chromecast met Google TV melden dat het nu mogelijk is om meerdere gebruikersprofielen te gebruiken. Google had de komst van deze feature eerder al aangekondigd, maar het lijkt nu pas daadwerkelijk beschikbaar te zijn.

Onder meer 9to5Google maakt melding over de optie om nu meerdere accounts te kunnen gebruiken in Google TV. Na het toevoegen van meerdere accounts is het mogelijk om de interface aan te passen met aparte kijklijsten en zijn aanbevelingen op basis van de voorkeuren van de desbetreffende gebruiker mogelijk.

Vooralsnog lijkt deze mogelijkheid alleen beschikbaar voor bezitters van de Google Chromecast met Google TV, de castdongel met zijn eigen afstandsbediening die in 2020 uitkwam. Het gebruik van meerdere profielen in Google TV zou ook breder beschikbaar moeten komen, bijvoorbeeld voor gebruikers met televisies die op Google TV draaien.

De komst van gepersonaliseerde profielen naar Google TV werd vorig jaar al aangekondigd, maar de introductie ervan werd gaandeweg opgeschoven. Google kondigde de komst van het gebruik van meerdere profielen officieel aan in mei van dit jaar.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198188/google-tv-dongeleigenaren-melden-dat-gebruik-meerdere-profielen-mogelijk-is.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.