Google vervangt Pay in Benelux door Wallet-app – Tablets en telefoons – Nieuws

Google vervangt Pay in Benelux door Wallet-app – Tablets en telefoons – Nieuws

Google gaat zijn app Pay in de Benelux en veel andere landen vervangen door een nieuwe app met de naam Wallet. In die Wallet moet naast betalingsmethoden ook plek zijn voor bijvoorbeeld klantenkaarten en instapkaarten voor vliegtuigen, zegt de zoekgigant.

Door die functies te combineren in een app moeten die makkelijker bereikbaar zijn voor gebruikers, zegt Google. Behalve betaalmethoden, vluchtgegevens en klantenkaarten moeten ook QR-codes om coronavaccinaties te bewijzen, in de app te vinden zijn.

Daarmee moet de app de fysieke portemonnee gaan vervangen. De app lijkt in werking op Apple Wallet, dat sinds iOS 9 uit 2015 op iPhones te vinden is. Daarvoor bestond hij al sinds 2012 als Passbook. Er is nu geen centrale app voor klantenkaarten en instapkaarten op Android.

Google gaat niet overal Pay vervangen door Wallet. De Verenigde Staten en Singapore krijgen beide apps, terwijl Wallet in India helemaal niet uitkomt. Google kondigde de komst van de app aan op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O. Wallet komt in deze zomer uit, maar een exacte datum noemde Google niet.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196420/google-vervangt-pay-in-benelux-door-wallet-app.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.