Google voegt Apple Music-integratie toe aan Waze – Tablets en telefoons – Nieuws

Google voegt Apple Music-integratie toe aan Waze – Tablets en telefoons – Nieuws

Google kondigt aan dat Waze-gebruikers voortaan direct vanuit de Waze-app muziek kunnen luisteren via Apple Music. De navigatie-app laat Apple Music-abonnees voortaan direct muziek afspelen in Waze om eenvoudiger muziek te luisteren in de auto.

Google schrijft dat de Apple Music-integratie in Waze ervoor moet zorgen dat bestuurders makkelijker hun muziek kunnen bedienen, zonder dat ze de navigatie-app te hoeven verlaten. Hierdoor ‘kunnen ze zich beter focussen op de weg’, aldus Google. Alle Apple Music-content kan worden opgevraagd vanuit Waze.

Apple Music is een van de diensten die nog niet werd ondersteund in Waze. De navigatiesoftware ondersteunde al langere tijd andere diensten, zoals Spotify. Waze ondersteunt ook Amazon Music, Audible, Castbox, Deezer, Pandora, TIDAL, TuneIn, en YouTube Music.

Waze is een gratis navigatie-app en werd in 2006 uitgebracht door een gelijknamige start-up uit Israël. De dienst werd in 2013 gekocht door Google. Met de deal was een bedrag van 1,1 miljard dollar gemoeid.

Waze Apple Music

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197182/google-voegt-apple-music-integratie-toe-aan-waze.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.