GPD kondigt geüpgradede Android-gaminghandheld XP Plus aan – Gaming – Nieuws

GPD kondigt geüpgradede Android-gaminghandheld XP Plus aan – Gaming – Nieuws

Chinese fabrikant GPD kondigt met een Indiegogo-campagne de geüpgradede XP Plus Android-gaminghandheld aan. De modulaire console krijgt onder meer een betere soc en Wi-Fi 6-ondersteuning. De Plus-variant komt naar verwachting in augustus uit.

De Plus-variant van de GPD XP wordt aangedreven door een MediaTek Dimensity 1200, een soc met een Arm Mali-G77-gpu, vier energiezuinige Arm Cortex-A55-kernen, drie Cortex-A78-cores met een kloksnelheid van 2,6GHz en één A78-kern van 3GHz. Uit de Indiegogo-pagina van de fabrikant blijkt daarnaast dat de console Wi-Fi 6 ondersteunt en met een vermogen van 30 watt opgeladen kan worden. Een andere noemenswaardige verbetering is de vernieuwde USB-C-poort, die voortaan video-output in 4k met een 60Hz-verversingssnelheid ondersteunt.

Verdere specificaties en het ontwerp komen exact overeen met de voorganger. Dat wil zeggen dat de gaminghandheld hetzelfde 6,81″-scherm met een resolutie van 1080p behoudt, dezelfde 7000mAh-accu gebruikt en blijft berusten op 6GB ram.

Ook het modulaire concept blijft hetzelfde met de XP Plus; aan de linkerkant van het scherm zit een geïntegreerde controller met een joystick, pijltjestoetsen en enkele extra knoppen. De rechterkant van de handheldconsole is modulair, waarbij gebruikers bijvoorbeeld een tweede joystick en ‘abxy’-knoppen kunnen aansluiten of een configuratie kunnen maken met extra nummerknoppen voor moba’s.

Er komen twee variant van de GPD XP Plus uit, namelijk met 128GB en 256GB UFS 3.1-opslag. De uitvoeringen kosten tijdens de crowdfundingcampagne, dus met korting, omgerekend respectievelijk 314 en 347 euro. De oorspronkelijke console kostte na de release grofweg 316 euro exclusief btw en verzendkosten. Het crowdfundingdoel is ondertussen al behaald.


De oorspronkelijke GPD XP-handheld uit de afbeelding ziet er exact hetzelfde uit als de Plus-versie. Afbeelding via TwitterBron: https://tweakers.net/nieuws/197368/gpd-kondigt-geupgradede-android-gaminghandheld-xp-plus-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.