‘Gpu-leveringen voor pc’s daalden met 19 procent in eerste kwartaal van 2022′ – Computer – Nieuws

‘Gpu-leveringen voor pc’s daalden met 19 procent in eerste kwartaal van 2022′ – Computer – Nieuws

Dit is natuurlijk nogal een aanname. Of in ieder geval, om te suggereren dat dit enkel toe te schrijven is aan een dalende interesse vanuit miners. Zal het een rol spelen, vermoedelijk ja.

Maar er zijn natuurlijk ook andere factoren die een rol kunnen spelen. Eén daarvan is de productie van deze hardware, grofweg 2 jaar is doorgaans het tijdsbestek waarin de nieuwe generatie naar voren geschoven wordt. Daar zitten we inmiddels zo’n beetje weer. Dus ook vanuit de hoek van gamers kan met even wat meer afwachtend zijn.

De voorgaande launch periode ging nota bene gepaard met de launch van de nieuwe console generatie. Piekverkoop is daarin ook al snel binnen het eerste jaar. Afname aan GPU afname binnen dit segment kan ook meespelen.

Coronamaatregelen in zuid oost Azië zijn nog niet zo losgelaten als in Europa, ook dit kan een potentiële verklaring zijn voor het verschil in leveringen.

Als laatste, heeft er de afgelopen jaren door het thuiswerken natuurlijk ook een wat unieke situatie voortgedaan waarin meer mensen nieuwe hardware voor thuis aangeschaft hebben, wereldwijd, om thuiswerken mogelijk te maken of te optimaliseren. Vaak bijvoorbeeld gewoon een nieuwe laptop of nieuwe desktop, met videokaart inbegrepen. Daarin is niet weer snel noodzaak tot vernieuwing. Ook dit kan natuurlijk een reden zijn.

Economische krimp kan er verder bijvoorbeeld voor zorgen dat zowel mensen als bedrijven uitgaven binnen dit segment waar mogelijk momenteel wat doen beperken. In plaats van een update cyclus, omdat het kan, meer leven met de mentaliteit “if it ain’t broke, don’t fix it”.

De duiding van de cijfers ontbreekt dan ook een beetje. Hypothetisch zijn er als gesteld dan meerdere potentiële verklaringen te bedenken.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197430/gpu-leveringen-voor-pcs-daalden-met-19-procent-in-eerste-kwartaal-van-2022.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.