Grootste supermarktketen Trinidad moet winkels wegens cyberaanval sluiten

Grootste supermarktketen Trinidad moet winkels wegens cyberaanval sluiten

De grootste supermarktketen van Trinidad heeft alle winkels wegens een cyberaanval meerdere dagen moeten sluiten. Het ging in totaal om 21 supermarkten van Massy Stores, waarvan een aantal ook als apotheek fungeert. De aanval deed zich vorige week voor en zorgde ervoor dat alle kassasystemen niet meer bruikbaar waren. Hierdoor konden klanten hun boodschappen en medicijnen niet afrekenen.

Om wat voor aanval het precies gaat en hoe die kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Volgens Massy Stores zijn erop dit moment geen aanwijzingen dat de aanvallers klant- , leveranciers- of personeelsgegevens hebben buitgemaakt. Vanwege de aanval werd besloten om de winkels op 28 april te sluiten, zodat personeel de getroffen systemen kon herstellen.

Het herstel duurde echter langer dan in eerste instantie werd aangekondigd. Het plan was namelijk om alle supermarkten op 29 april te openen, maar pas op 1 mei konden alle supermarkten weer worden geopend. Het bonuskaartsysteem van de supermarkt is echter nog niet operationeel. De Zweedse supermarktketen Coop moest wegens een ransomware-aanval vorig jaar zo’n achthonderd winkels sluiten.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/752309/Grootste+supermarktketen+Trinidad+moet+winkels+wegens+cyberaanval+sluiten?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.