Grote telefoon- en internetstoring in Japan treft bijna 40 miljoen mensen – IT Pro – Nieuws

Grote telefoon- en internetstoring in Japan treft bijna 40 miljoen mensen – IT Pro – Nieuws

Ik heb het toch niet over Japan?

Het draadje gaat, net als het artikel, over Japan.

Hou wou je betalingsverkeer gaan regelen op het moment dat internet afwezig is? Of allerlei communicatie tussen achterliggende systemen.

Contant geld? (Kaart-)automaten in Japan nemen gewoon briefgeld en muntjes aan, net als diverse automaten hier overigens.
Ik vind je vraag dan ook maar vreemd, een beetje in de trant van “hoe ga ik de borden afwassen als er geen internet is?”. 8)7

Vliegtuig en trein zijn vaak geen realistisch alternatief.

Precies. Want de meeste mensen gaan op vakantie naar een ver land en verblijven daar 7 dagen op een resort waar ze nooit vanaf gaan… 8)7 Kom op, nou. Als je op vakantie gaat naar een ver land, dan ga je daarheen om e.e.a. te ontdekken. En júist in Japan is de trein fantastisch (mits je de spitsuren vermijdt). En voor hele lange afstanden is de Shinkansen fantastisch, maar het vliegtuig is dan ook prima.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 juli 2022 16:10]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198694/grote-telefoon-en-internetstoring-in-japan-treft-bijna-40-miljoen-mensen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.