Hackergroep Lapsus$ claimt broncode Bing en Cortana te hebben gestolen – Computer – Nieuws

Hackergroep Lapsus$ claimt broncode Bing en Cortana te hebben gestolen – Computer – Nieuws

De term ‘hacken’ klinkt voor mij altijd erg film-achtig, alsof een 1 of ander schimmig figuur op een donkere zolderkamer druk bezig is met allerlei complexe man-in-the-middle achtige zaken – terwijl de werkelijkheid vaak domweg credentials zijn buitgemaakt (zie bijv. dit T+ artikel), of dat een onoplettende Microsoft-medewerker per ongeluk z’n boel heeft laten phishen, en een 2-factor melding onbedoeld heeft goedgekeurd.

Natuurlijk is Microsoft niet onkwetsbaar, net zoals elke andere tech-gigant, maar het geeft mij ondertussen wel een dubbel gevoel t.a.v. de veiligheid van andere Microsoft-diensten (zoals bijv. Microsoft 365). Nu zijn het broncode-gegevens. De volgende keer is het een 1 of andere ms365 engineer wiens gegevens buit worden gemaakt, om vervolgens toegang te krijgen tot complete tenants en deze leeg te trekken.

Hoe dan ook, balen voor Microsoft, en weer een harde les voor de toekomst natuurlijk.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194704/hackergroep-lapsus-claimt-broncode-bing-en-cortana-te-hebben-gestolen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.