HDMI 2.1a krijgt functie om actieve HDMI-kabels direct van stroom te voorzien – Computer – Nieuws

HDMI 2.1a krijgt functie om actieve HDMI-kabels direct van stroom te voorzien – Computer – Nieuws

Het HDMI Forum doet een toevoeging aan de nieuwe HDMI 2.1a-specificatie, in de vorm van Cable Power. Deze functie moet het inzetten van langere actieve HDMI-kabels makkelijker maken. Daarbij worden kabels direct vanaf de HDMI-aansluiting van stroom voorzien.

HDMI Forum introduceert HDMI Power Cable in een amendement van de HDMI 2.1a-specificatie. Met deze feature kunnen actieve HDMI-kabels direct vanaf de HDMI-aansluiting van stroom worden voorzien, zonder dat daarvoor een losse voedingskabel aangesloten moet worden. Dit moet het gebruik van actieve HDMI-kabels versimpelen, zo redeneert het HDMI Forum. Met de functie kunnen kabels maximaal 300mA op 5V trekken vanaf de HDMI-aansluiting.

Om de feature te gebruiken, is zowel een kabel nodig als een ‘bronapparaat’ dat HDMI Power Cable ondersteunt. HDMI Power Cable-kabels krijgen ook een losse stroomaansluiting voor gebruik met apparaten die niet compatibel zijn met de feature. Volgens het HDMI Forum zullen dat USB-C- of USB-Micro-B-aansluitingen zijn.

Actieve HDMI-kabels worden vooral gebruikt om grotere kabellengtes mogelijk te maken. Bij passieve kabels kunnen vanaf bepaalde lengtes stabiliteitsproblemen voorkomen door signaalverlies. HDMI Power Cable moet het gebruiken van actieve HDMI-kabels net zo makkelijk maken als het aansluiten van passieve kabels.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197634/hdmi-21a-krijgt-functie-om-actieve-hdmi-kabels-direct-van-stroom-te-voorzien.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.