Het in Calgary gevestigde Suncor Energy zegt dat er een cyberbeveiligingsincident heeft plaatsgevonden


CALGARY – Een Canadese oliemaatschappij is de laatste die meldt dat er een cyberbeveiligingsincident heeft plaatsgevonden.

CALGARY – Een Canadese oliemaatschappij is de laatste die meldt dat er een cyberbeveiligingsincident heeft plaatsgevonden.

Het in Calgary gevestigde Suncor Energy zegt dat het de juiste autoriteiten al op de hoogte heeft gebracht en samenwerkt met externe experts om de situatie te onderzoeken en op te lossen.

In een verklaring van het bedrijf staat dat er geen gegevens van klanten, leveranciers of werknemers zijn gecompromitteerd of misbruikt als gevolg van de inbraak.

Het bedrijf waarschuwt ook dat sommige transacties met klanten en leveranciers kunnen worden beïnvloed, terwijl de inspanningen worden voortgezet om het incident op te lossen.

Afgelopen vrijdag trok Suncor 1,08 procent terug op de TSX.

Het aandeel daalde 40 cent naar $37,51 op 6,5 miljoen aandelen.

Dit bericht door The Canadian Press werd voor het eerst gepubliceerd op 26 juni 2023.

(TSX:SU)

De Canadese Pers

Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.