Hexacores zijn volgens Steam Survey populairste cpu’s onder Windows-gamers – Computer – Nieuws

Hexacores zijn volgens Steam Survey populairste cpu’s onder Windows-gamers – Computer – Nieuws

De meeste Steam-gebruikers op Windows hebben een hexacore-cpu, blijkt uit de Steam Hardware Survey. Voorheen waren quadcore-cpu’s nog de populairste cpu’s onder Windows-gamers. Ruim twee derde van alle Steam-gebruikers heeft volgens de Survey een quad- of hexacore-cpu.

Het marktaandeel van hexacores is al jaren aan het toenemen, ten koste van quadcore-cpu’s, blijkt uit de Steam Hardware Survey. Sinds maart hebben hexacores de leiding overgenomen onder Windows-gamers. Van de deelnemende Windows-gamers heeft 34,22 procent een cpu met zes kernen. 33,74 procent heeft een quadcore-cpu. De derde populairste cpu’s zijn octacores, met 17,72 procent van alle cpu’s.

Onder macOS-gamers zijn quadcores al lang niet meer de populairste cpu’s. Anders dan bij Windows, zijn hier octacores de meest gebruikte cpu’s. Van de deelnemende macOS-gamers heeft 37,29 procent een octacore. Alleen bij Linux-gamers zijn quadcores nog het populairst, met 35,61 procent.

Gekeken naar alle Steam Survey-deelnemers, zijn quadcores nog het populairst. Al duurt het waarschijnlijk niet lang meer voor hexacores ook hier de leiding overnemen: mogelijk is dit volgende maand al het geval. Van alle Steam Survey-deelnemers, dus met alle besturingssystemen bij elkaar, heeft 33,65 procent een quadcore en heeft 33,09 procent een hexacore. Vorige maand was dit nog 35 en 31,7 procent.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195176/hexacores-zijn-volgens-steam-survey-populairste-cpus-onder-windows-gamers.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.