Hitman 3-roguelikemodus Freelancer uitgesteld tot tweede helft van 2022 – Gaming – Nieuws

Hitman 3-roguelikemodus Freelancer uitgesteld tot tweede helft van 2022 – Gaming – Nieuws

Hitman 3’s Freelancer-singleplayermodus verschijnt niet langer in de lente van dit jaar, maar pas in de tweede helft. Ontwikkelaar IO Interactive wil ‘bepaalde elementen’ van de modus verbeteren. Freelancer is een roguelikemodus met een aanpasbaar safehouse.

IO Interactive schrijft dat het ontwikkelteam meer tijd krijgt om ‘de bouten vast te draaien’ en de modus ‘zo dicht bij onze ambities als mogelijk te krijgen’. De game is intern en extern getest, waarbij bepaalde leden van de community de modus op hun eigen apparaten konden proberen. Die feedback was ‘grotendeels positief’, maar toch wil de ontwikkelaar nu ‘bepaalde elementen’ verbeteren die de algehele gameplay moeten verbeteren.

De Freelancer-modus werd in januari aangekondigd en bevat roguelike-elementen, strategische planning en een aanpasbaar safehouse. In dat safehouse plannen spelers missies en kunnen ze met wapens oefenen. Die schuilplaats wordt ook uitgebreid naarmate spelers meer missies doorlopen. De missies spelen zich af binnen campagnes en locaties over de hele wereld. Spelers kunnen kiezen in welke volgorde ze missies willen afhandelen.

De modus is roguelike doordat de uitrusting van Agent 47 niet persistent is. Wat een speler achterlaat tijdens een missie, blijft verloren. Missies zijn aan de modus aangepast door de toevoeging van nieuwe npc’s die de speler tegengaan of juist helpen.

IO Interactive zegt vanwege het uitstel van Freelancer de dlc-roadmap voor de lente te hebben aangepast. Zo had er in april een update met meer content en raytracing voor de pc-versie moeten verschijnen; die komt nu op 24 mei. Ook verschijnen er meer Featured Contracts in mei. De nieuwe Rocky-map, ook wel bekend als Ambrose Island, wordt daarnaast naar voren geschoven en verschijnt in juli.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196444/hitman-3-roguelikemodus-freelancer-uitgesteld-tot-tweede-helft-van-2022.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.